Maureen Reimer – MR Coaching:

Al mijn hele leven ben ik oprecht geïnteresseerd in andere mensen en wat hen beweegt

Door mijn eigen kwetsbare gezondheid ben ik gaan ontdekken wie ik ben.
Altijd klaar staan voor de ander of eerst ruimte voor jezelf.

Altijd klaar staan voor een ander of ruimte voor jezelf

Al mijn hele leven ben ik oprecht geïnteresseerd in andere mensen en wat hen beweegt. Ik heb altijd veel energie gestoken in het begrijpen en ondersteunen van de ‘ander’. Zowel privé als professioneel. Doordat ik zelf geconfronteerd werd met een kwetsbare gezondheid en daardoor vastliep realiseerde ik me dat het tijd was om niet meer alleen met anderen bezig te zijn maar om meer ruimte voor mezelf te maken.

Zonder oordeel meelopen in jouw zoektocht

Het gevolg was een zoektocht die uiteindelijk meer dan 10 jaar heeft geduurd. Jaren waarin ik heel veel wijzer ben geworden, ben gegroeid als mens en als professional. En jaren waarin ik me ook erg eenzaam, onbegrepen en kwetsbaar heb gevoeld. Waarin ik me maar al te goed ben gaan beseffen hoe belangrijk het is om een uitgestoken hand aangereikt te krijgen van iemand die dezelfde taal spreekt en die een stukje mee wil lopen. Zonder oordeel.

Leren luisteren naar je lichaam als ingang naar kracht en balans

Geconfronteerd worden met een kwetsbare gezondheid riep bij mij veel onzekerheid en angst op en in eerste instantie werd mijn controledrang nog sterker. Er was ook ineens het heldere besef dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend en maakbaar is en dat je geen controle hebt over het leven, wel over je eigen gedachten…………………
Het besef groeide dat mijn lichaam me iets belangrijks wilde vertellen. Door weer aan het roer van mijn eigen leven te gaan staan en door te leren luisteren naar de signalen van mijn slimme lichaam heb ik veel meer balans gevonden. Ik ben krachtiger dan dat ik ooit ben geweest, daardoor authentieker en is de relatie met mezelf en met mijn omgeving verbeterd.

Chronisch ziek zijn als het begin van een nieuwe weg

In die zin heeft mijn kwetsbare gezondheid, in 2020 heb ik de diagnose MS gekregen, me ook heel veel gebracht en ik kan nu oprecht zeggen dat ik daar heel dankbaar voor ben. En niet omdat ik me elke dag even sterk voel of omdat ik ineens alles kan en zeeën van energie heb. Maar omdat ik inmiddels heb geleerd om de signalen van mijn lijf steeds sneller te herkennen, te onderzoeken wat ik nodig heb en daarnaar te handelen. Inmiddels durf ik hier op te varen en voel ik me compleet.

Een chronische ziekte is wat mij betreft geen einde verhaal maar het begin van een nieuwe weg en dus van een nieuw verhaal.

Woorden die mij typeren: integer, oprecht geïnteresseerd, positief, empathisch, rustig.

Heb het leven lief en wees niet bang
Als de stormwind gromt
En de lente komt
En verberg je niet
Als de regen valt
En als de donder knalt
Zing het hoogste lied
Vlieg in vogelvlucht
Door de blauwe lucht
Heb het leven lief
En wees niet bang
Wees niet bang

Liesbeth List

Het beste uit twee werelden: ervaring & opleiding

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid doe je niet zomaar. Daarom heb ik op post hbo-niveau een ervaringsdeskundig ontwikkelingstraject succesvol doorlopen en afgerond. Daaraan voorafgaand heb ik vier jaar toegepaste psychologie gestudeerd en twee coachingsopleidingen met succes gevolgd. Door mijn brede, all-round ontwikkeling kan ik me makkelijk verplaatsen in de belevingswereld van een ander en kan ik mijn coaching daarop aanpassen. Ieder mens is uniek, elk coachingstraject daarom ook. Herkennen waar iemand doorheen gaat doordat ik er zelf ben geweest, is daarbij een waardevolle “tool”.