Weer aan het roer van je eigen leven

Zelfmanagement en empowering

Hulp zoeken is een teken van kracht

Ben je op zoek naar een nieuwe balans nu je geconfronteerd bent met een kwetsbare gezondheid? Geloof je ook dat er kracht in je schuilt en sta je weer graag aan het roer, ook al ziet dat er anders uit dan voorheen?

Ik geef je graag een hand en bied je een luisterend oor om samen te onderzoeken wat er precies nodig is en waar je behoefte ligt. In een veilige omgeving, vanuit gelijkwaardigheid en met regie over je eigen proces.

Het zijn juist de woorden die niet worden uitgesproken, maar wel worden gehoord, die tot verbinding leiden. Een gevoeligheid die ik door mijn kwetsbare en gevoelige lijf zeer goed heb weten te ontwikkelen.

Een kwetsbare gezondheid, wat is dat eigenlijk?

Ben je teleurgesteld in je eigen lichaam en durf je er niet meer op te vertrouwen? Ervaar je ene klacht na de andere klacht en lijkt er geen einde aan te komen? Of gaat je hoofd regelmatig met je op de loop?

Het ervaren van een kwetsbaar lichaam en/of hoofd heeft verschillende redenen en is een heel persoonlijke weg. Soms is er een diagnose, maar vaak ook niet.

Tijdens het traject kijken we samen waar het kwetsbare gevoel vandaan komt, wat is de onderliggende oorzaak? Hoe leer je anders te kijken en ermee omgaan zodat je weer ruimte gaat voelen en in staat bent om in je kracht te gaan staan.

Een aanpak passend bij jouw weg naar kracht

Ieder mens is anders, dus ook iedere weg naar kracht is anders. Samen kijken wij naar diverse factoren in jouw leven die jouw kracht kunnen beïnvloeden:

 • Je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Hoe sta je ervoor, wat houd je bezig, hoe voelt je lichaam etc.

 • Hoe ziet jouw levensstijl eruit? Hoe breng je je dag door. Wat doe je wel en wat doe je niet en waarom? Waarop ligt jouw focus en wat vind je belangrijk in je leven?

 • Hoe voed jij jezelf, letterlijk en figuurlijk. Wij kijken naar je voedingspatroon, maar ook naar hoe je op andere manieren energie krijgt of juist verliest.

 • Waarvoor kom jij in beweging? Wat motiveert jou, welk doel kunnen wij samen stellen dat voor jou uitdagend én haalbaar is?

 • Zelfzorg, het mag nu even over jou gaan! En hoe ziet die zelfzorg en dan uit.

Everybody is a genius.
But if you judge a fish by its ability to climb a tree,
it will live its whole life believing that it is stupid.

Albert Einstein

MR Coaching – Flexibele coaching

Naast een afspraak op locatie is het ook mogelijk om je online te begeleiden. Dit geeft meer flexibiliteit en kan vanuit jouw huis gebeuren.

Werkwijze MR Coaching

 • Telefonische kennismaking

  Allereerst hebben wij telefonisch contact om te onderzoeken of je met jouw vraag bij mij aan het juiste adres bent. Zo ja, dan maken wij een afspraak.

 • Oriënterend gesprek: plan van aanpak

  In ons eerste live of online gesprek bespreken wij samen waar je tegenaan loopt en wat je doel is in dit coachingstraject. Vervolgens maken wij samen een plan van aanpak, zodat je weet waar je aan toe bent en waarnaar wij streven. Stap voor stap bouwen wij je kracht op.

 • Coachsessies

  Vervolgens hebben wij een aantal coachsessies van een uur, zoals afgesproken in het plan van aanpak. Afhankelijk van je wensen, de haalbaarheid en de tijd om te verteren, spreken wij de frequentie van de sessies af. Deze sessies kunnen bij mij op locatie zijn of online.

 • Tussentijdse opdrachten

  Soms is het goed om te werken met opdrachten, zodat je ook werkelijk merkt dat je een doel haalt. Juist als de stappen klein zijn, zijn dit soort mijlpalen erg belangrijk voor je om de voortgang en het succes te realiseren en misschien zelfs te vieren.

 • Evaluatie

  Als wij aan het einde van het plan van aanpak zijn, evalueren wij gezamenlijk hoever wij zijn gekomen, waar je al meer in je kracht bent gekomen en wat je hierna zelf verder kunt doen om te blijven oefenen en te bestendigen. Uiteraard is het mogelijk om daarna nog sessies te reserveren.

Investering

 • Telefonische kennismaking (max 20 min) vrijblijvend en kosteloos

 • Oriënterend gesprek € 85,= incl. btw

 • Coaching € 85,= per uur incl. btw
  Een coachingsessie duurt een uur

 • Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Annuleren of verzetten van afspraken

 • Een afspraak kan tot 24 uur van te voren worden geannuleerd of verzet.

 • Wanneer je de afspraak wilt annuleren of verzetten en je doet dit minder dan 24 uur van te voren, dan wordt de afspraak voor het volledige tarief in rekening gebracht. In geval van ziekte of overmacht kan hiervan worden afgeweken.

Maureen Reimer: deskundig door eigen ervaring

Als professional heb ik zelf ook al 10 jaar “een kwetsbare gezondheid”. Ik weet hoe het is om op verschillende niveaus en vanuit verschillende rollen te leven met een kwetsbare gezondheid. Ik ken de beperkingen, ik heb ervaren hoe het is om me te richten op mogelijkheden, ik spreek dezelfde taal. Ik herken wat niet meteen benoemd wordt. De eersten om je te helpen op te staan, zijn degenen die weten hoe het is om te vallen.

Niet alles is te leren vanuit theorie. Je maakt vast wel eens mee dat anderen niet begrijpen wat je meemaakt in jouw ziekteproces. Ik ken dat gevoel. Ik zie mijn eigen zoektocht en herstelproces als een lange leerweg, waar ik inmiddels heel dankbaar voor ben en waardoor ik van kwetsbaarheid naar kracht ben gegroeid.

Het beste uit twee werelden

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid doe je niet zomaar. Daarom heb ik op post hbo-niveau een ervaringsdeskundig ontwikkelingstraject succesvol doorlopen en afgerond. Daaraan voorafgaand heb ik vier jaar toegepaste psychologie gestudeerd en twee coachingsopleidingen met succes gevolgd. Door mijn brede, all-round ontwikkeling kan ik me makkelijk verplaatsen in de belevingswereld van een ander en kan ik mijn coaching daarop aanpassen. Ieder mens is uniek, elk coachingstraject daarom ook. Herkennen waar iemand doorheen gaat doordat ik er zelf ben geweest, is daarbij een waardevolle “tool”.

Wat anderen zeggen over MR Coaching

Ze heeft me laten inzien waar mijn prioriteiten liggen en dat ik best wat liever voor mezelf mag zijn. Ik leg de lat al snel te hoog voor mezelf wat uiteindelijk vaak teleurstelling oplevert omdat ik te veel wil doen. Ik vind het lastig om nee te zeggen en daarnaast vind ik veel dingen ook interessant en leuk. Dat past helaas niet altijd in mijn situatie.

Tanja, Den Haag

Enkele woorden die Maureen typeren als coach: empathisch, verbinding, authentiek, open.

Robbert Janssen, Bestuurder Centrum Chronisch Ziek en Werk (opdrachtgever)

Begin 2023 knapte er iets bij mij en kon ik de wilskracht (waar ik lange tijd op heb kunnen functioneren) niet meer opbrengen. Ik ben zelf hulpverlener dus in principe weet ik hoe het moet……….Maar het zorgen voor de ander ging ten koste van mezelf. Ik ben gaan inzien dat ik knopen moest doorhakken. De gesprekken met Maureen zijn hierbij erg helpend geweest.

Anoniem

Maureen liet mij inzien dat ik er mag zijn ook met mijn geheugenproblemen.

Jeannette, Den Haag

Maureen is heel goed in het creëren van bewustzijn.

Ruud, Breda

Ik heb al veel hulpverleners/psychologen gezien en gesproken. Maar aan Maureen heb ik veel meer gehad. Ze heeft mij echt geholpen!

Chantal, Breda

De coaching is van grote meerwaarde geweest. Omdat ik van mening ben dat als je niet weet wat een chronische ziekte met een lichaam doet je ook geen juiste planning kan maken en je jezelf steeds voorbij blijft lopen. Ik heb zowaar een beetje energie over aan het einde van de dag in plaats van een stuk dag aan het einde van mijn energie.

Danique, Hengelo